Warning: Undefined variable $_include_top in /var/www/internibudapest.hu/html/main.php on line 541
Kültéri bútor

Kültéri bútor

Knoll

Knoll a modern klasszikus.

Modelljei olyan elképzelések, melyek kiállják az idő próbáját kortárs terekben is.

A kollekció egy olyan lakossági „bútortár”, mely megingathatatlanul tükrözi a forma és a használhatóság együttes eszméjét. A Knoll a valódi otthon megjelenését és érzését definiálja: szobáról-szobára egy megkülönböztetett komfort élménye tiszta, átlátható terekben.
A lakossági vonal mellett világviszonylatban a modern irodai belső terek egyik legfőbb szereplője: képes az otthoni dolgozószoba nyugodt, kiegyensúlyozott légkörét átültetni a munkatérbe, ahol az egyén a munkát nem csupán elvégzi, de élvezi.
Az 1938-ban alapított gyár mára az egész világon elismert vezető design szerepet mondhatja magának.

A gyár hitvallása: „a jó design jó üzlet”. Klasszikus modernista és különleges kortárs lakossági bútorai állandó és változatlan sikerrel szerepelnek világszerte a kereskedelemben. Ennek jeleként több mint 40 modellje állandó darabja New York-i művészeti múzeum designkollekciójának.
Határkő volt a gyár történetében az elismert kortárs építészekkel való szoros együttműködés. Úgy, mint Ludwig Mies van der Rohe, Eero Saarinen, Harry Bertoia, Warren Platner, Frank Gehry munkássága, mely a XX. század számos átütő modelljét eredményezte.
Világszerte ismert példa: 1929-ben Mies van der Rohe egyedülálló koncepció alapján tervezte meg a Barcelona széket, mely a Barcelona-ban megrendezett német pavilon szerves alkotóeleme volt. A szék a régi és az új szintézise: az otthoni kényelemi funkció keveredik egy vibráló újszerűséggel. Nyolc évtizeddel később a legismertebb klasszikus design ikonok egyike.

A Knoll design-úttörő szerepe, ahogy a múltban, napjainkban is éppoly maghatározó. Évenként bővítik meglévő kollekcióikat további elemekkel, és továbbra is nyitottak a világ aktuális tehetségei felé, mint Maya Lin, Ross Lovegrove, Peter Shelton vagy Lee Mindel