Warning: Undefined variable $_include_top in /var/www/internibudapest.hu/html/main.php on line 541
konyha

KONYHA

bulthaup

A konyhatervezés német nagykövete, az 1949-ben alapított bulthaup filozófiája három szóban összefoglalható: építészet, innováció, precízió. Kimagasló minőség, integrált technológiai megoldások, időtlen design – egy holisztikus tervezői szemlélet jegyében. A bulthaup konyhai rendszerei az adott tér építészeti megoldásaihoz és a megrendelői igényekhez alkalmazkodnak, utánozhatatlan műszaki megoldásokkal. A bulthaup nevéhez fűződik az első elemes konyha bemutatása, vagy a konyhasziget, illetve a mobilkonyha piacra dobása. 2004-ben a cég tervezői ismét újabb mérföldkövet raktak le: a b3 rendszer már nem csupán az alaprajzot használja a tervezéshez, de a falfelületeket is „aktivizálja”.

b1

A bulthaup b1-es konyha az új nemzetközi standard, maga az eszenciális konyha, mely magán hordozza a skandináv tradíció és a Bauhaus iskola jegyeit. A b1 azok számára nyújt tökéletes megoldást, akik nem akarnak kompromisszumot kötni, sem az anyaghasználatban, sem a funkcionalitásban sem a magas minőségben. Igazi Bauhaus konyha mai köntösben tetszetős áron.

b2

A konyha egy munkaterület. A b2 feleleveníti a régi idők hagyományait és anyaghasználatát. Megteremti a tradicionális kézműves gondolkodásmód és mai modern elvárásoknak megfelelő rendszerezés egységét. A b2 nem más, mint egy tökéletesen megalkotott tároló szekrények és egy stabil ám légies konyhai munkaasztal kompozíciója.

b3

A funkció és a forma találkozása.
Az anyagok és a felületek időtlen szépsége.
Kompromisszumok nélküli technikai megoldások személyre szabva. Ezen alapelvek mentén alkotja meg a bulthaup a világon egyedülálló konyha koncepcióit. A b3 teljes szabadságot biztosít tervezőjének és használójának is. A b3 multifunkcionálisan alkalmazható modulrendszere tökéletes megoldásokat kínál a stílusosan egyszerű szigetkonyhától a falra függesztett rendszereken át a nappali és étkező tereiben.

BORA avagy a fizika eleganciája.

A BORA egy fiatal vállalkozás, mely a konyhai innováció és kreativitás szinonímájaként jött létre. A cég fiatalkora dacára már történelmet írt.
A vállalat hihetetlenül gyors fellendülése akkor kezdődött, amikor az alapító Willi Bruckbauer, aki a vállalkozás lelke, 2006-ban kifejlesztette és szabadalmaztatta az első különálló főzőlap-elszívó rendszert: a BORA Professional-t. A következő évben alapította meg a a BORA Lüftungstechnik GmbH-t.
2008-ban nem csupán a BORA Professional főzőlap és elszívó tört be a piacra, hanem a BORA Professional gáz főzőlap és a rozsdamentes acél Tepan grill is. Ezzel egyidejűleg megkezdődött az indukciós és kerámia főzőlapok fejlesztése is.
A 2010-es a legfontosabb változások és a korább 2009-es “365 Places in the Land of Ideas” díj mellett a “Deutsche Gründerpreis entrepreneurship” díj megszerzésének éve volt.
2012 úgy írható le, mint a nemzetközi fejlődés éve. A BORA először jelent meg a nemzetközi közönség előtt a prominens Eurocucina kereskedelmi vásáron Milánóban, ahol a BORA Classic megkapta a “red dot” termék design díjat. Ezt követően a BORA nemzetközi terjeszkedése teljes gőzzel, folyamatosan halad előre. Ma a BORA 18 európai országba exportálja a népszerű főzőlap-elszívó rendszereit, 2014 óta ideértve Magyarországot is.
Jövőkép
A mennyezeti elszívók után…
...a nagyobb szabadság, szépség, funkcionalitás és hatékonyság kezdete minden “ha” és “de” nélkül.
A BORA célja az volt, hogy megalkosson egy hatékony pára - és szagelszívó rendszert, mely egyidejűleg elégíti ki a legmagasabb igényeket a technológia és az esztétikum terén. Folyamatos kísérletezés vezetett el egy olyan innovatív rendszerhez, mely a főzés közben keletkező gőzt olyan hatékonysággal szünteti meg, ahogy korábban nem volt lehetséges.
Hogy működik a BORA?
A titok nyitja a fizika: a gőz és a szagok maximum 1m/s sebességgel emelkednek fel. A BORA rendszer azonban 4 m/s sebességű lefelé irányuló szívóerejével húzza vissza ezeket. Az ebből eredő ellentétes irányú áramlás biztosítja, hogy minden főzés közben keletkező szag és pára azonnal és hatékonyan elszívódik a főzőlapról.

BORA Basic - A koncepció: forradalmasítás minden konyhába

– Főzőlap és elszívó összekapcsolása egy rendszerben figyelve az esztétikumra
– Központi érintő vezérlés
– Egyszerű installáció bármely konyha esetében
– Az indukciós főzőlap egy beépített hatékony elszívóval együtt

Ez a világon egyedülálló innováció a vonzó ár-érték arányának köszönhetően előrevetíti a mennyezeti elszívók eltűnését. A BORA Basic mindenki számára elérhetővé teszi a BORA technológiájának előnyeit, mely az első lépés egy magas színvonalú konyha kialakításához. Az egyedi fejlesztésű BORA elektronika, mely könnyűszerrel csatlakoztatható az elektromos hálózathoz, tovább növeleli a Bora Basic kompakt egységének értékét. Hasznos tudni, hogy a Bora Basic bármely konyhába installálható és perceken belül működőképes.

BORA Classic - A koncepció: az ergonómia és a hatékonyság újraértelmezése

A Bora Classic egy a “red dot product design” díjjal elismert termék köszönhetően a beépítési méretnek és az intelligens vezérlésnek , mely minden igényt kielégít.

Legyen szó a síkba süllyesztett vagy a síkra illesztett beépítési módról, az egyes modulok esztétikusan illeszthetők be bármely küllemű konyhába. Az intelligens érintő vezérléssel felszerelt BORA Classic egy konyha modernitását hangsúlyozza és kiemeli azt a középszerűségből.

BORA Professional - A koncepció: a funkcionalitás és a dizájn találkozása

Amikor a legjobb az igazán jó:

– extra mély beépítési méretek,
– szélesz főzőlap választék
– rugalmasság
– rozsdamentes acél gombvezérlés

Amikor a funkcionalitásra irányuló igény találkozik egy erőteljes megjelenési követelménnyel, az igényes szakácsok a BORA Professional-t választják. A Professional főzőlap-elszívó rendszer az esztétikumon felül büszkélkedhet.

gaggenau

A különbség neve: GAGGENAU

Alig létezik nagyobb kiváltság, mint amikor olyan tárgyak veszik körül az embert, amivel százszázalékosan elégedett. Gyakran hosszú út vezet odáig, mely során az összes részlet ismeretté érik. Az ismeretekkel együtt nőnek az igények.

Az 1683-ban alapított német Gaggenau márka 1961 óta egyet jelent – az Európában először gyártott -, igényes privát konyhák prémium beépíthető készülékeivel. Filozófiájának alappillérei: kézimunka, minőség, innováció, design. Mindez kompromisszumok nélkül, a legmagasabb tökéllyel a profik tapasztalatai és igényességei jegyében – építészetileg tökéletes harmóniát alkotva és hatást gyakorolva a legfontosabb élet térre a konyhára. A Gaggenau készülékek minden részletükben autentikusak és prezentálnak. Autentikus az anyagfelhasználásával – nemesacél, üveg, alumínium, zománc. Prezentál – összetéveszthetetlen formavilágával, mely eredeti és nagyvonalú. Ezt minősítik az évről évre elnyert rangos design-díjak is. A Gaggenau készülékeknél megtalálhatók azok a részletek - amelyekről az ember többé nem kíván lemondani és azok a technikai megoldások – amelyekkel a rég ismert problémákat mintha elfújta volna a szél.

A Gaggenau konyhai berendezések gyakran kézimunkával készült, időt állóan szép és végtelenül erőteljes – praktikus mesterművek.