Kiegészítő

Kiegészítő

Alessi

Az Alessi egyike azon vállalatoknak, melyek megtestesítik az olasz ipari kultúra jelenségét, azaz magát az Olasz Designgyárat.
A gyár generációk óta működik. A Carlo Aless által alapított cég az Orta tó közelében, az itáliai Alpok Svájchoz közel eső részén jött létre. A vidék híres a hagyományos fa- és fém kézművességéről.
Az Alessi darabok olyan kézműves termékeknek tekinthetők, melyek gépek segítségével készülnek. Vagyis az eljárások támaszkodnak a jelenkor technikai fejlettségére és a gyári technológiákra, mégis a modellekben rejlő formai attitűd a régi kézműves kultúrában gyökerezik.
Az „Officina Alessi” kollekció, mely a gyár super-brand-je volt a 80-as évek alatt, olyan a világon elismert tervezők ikonná vált darabjait fogja össze, mint Carlo Alessi Bombé és Alessandro Mendini tea-és kávé készlete, valamint ez utóbbi mindenki által ismert Anna dugóhúzó sorozata, Aldo Rossi kávéfőzői és kannái, a Bauhausból jól ismert Marianne Brandt táljai, kiöntői, hamutartói, Achille Castiglioni ecet- és olaj kiöntői valamint a híres magyar tervező Ekler Dezső munkái.
Az „Alessi” és az „A di Alessi” kollekció a mai igényeknek megfelelő lendületesen újszerű, néhol meghökkentő, mégis kivételesen igényes formavilágot tükrözi. Az alapanyagokban a fém és a fa mellett megjelenik a porcelán, az üveg és a műanyag. Jól ismert darabokra ezekben a kollekciókban is rálelhetünk: az Orient Tales műanyag állatfigurái, apró kínai emberkéi a modern, fiatalos teríték elengedhetetlen részvevői, akárcsak a Pets vagy a Figure sorozat finom darabjai vagy a Girotondo család kedves gyermekfigurás modelljei.

KitchenAid

Főzni öröm, szenvedély
Minden pillanatban valami új, valami más, valami különleges.
Néha azonban, ha aprítani, szeletelni, keverni kell, két kéz már nem elég a konyhában.
Ez a Kitchenaid pillanata.
Robotgépei a funkcionalitás és a kifinomult, tiszta, organikus forma tökéletes ötvözetei.
A Kitchenaid professzionális konyhai eszközei az időrabló, ám szükséges feladatok leghatékonyabb elvégzésére születtek. Megbízható és kényelmes használatuknak köszönhetően az előkészítő munkafolyamatok szinte varázsütésre valósulnak meg. A briliáns, sokfunkciós és legmagasabb technikai minőségű megoldások egy olyan professzionális támogatást jelentenek a konyhában, melynek segítségével bármilyen kulináris különlegességet könnyedén elkészíthetjük.