Warning: Undefined variable $_include_top in /var/www/internibudapest.hu/html/main.php on line 541
háló

háló

Lema

Erőteljes kézműves hagyományok és kimagasló gyártmányminőség jellemzi az olasz Lema gyár termékeit. A Meroni család által 1970-ben alapított, több mint négy évtizedes múltra visszatekintő cég minden egyes darabját az odafigyelés jellemzi – a kezdeti tervezési fázistól – a cég szorosan együttműködik designereivel – a gyártás befejező szakaszáig. Ez a fajta gyártói szemlélet eredményezi a minőségi termékpalettát. A cég filozófiája a kényelemről, az ún. slow livingről szól, melynek kulcsa a harmonikus tér – a pihenésre és kikapcsolódásra szánt helyiségben lágy árnyalatokkal, a közösségi terekben erőteljesebb koloritokkal színezve. A Lema nevéhez kötődik az első teherbíró falpanel rendszer, vagy az egyéni igényekhez szabott, egyedi gardrób, híven tükrözve a cég ügyfélközpontú gondolkodásmódját.

Poltrona Frau

A ‘Made in Italy’ tömörülés egyik vezető márkája az 1912-ben alapított Poltrona Frau gyár, melynek neve születése pillanatában egybeforrt a minőséggel és a designnal, az ülőbútorgyártás területén. A Frau név, németes hangzása ellenére, az alapító, a szardíniai születésű Renzo Frau családneve. A Poltorna Frau legendás bőrkollekciója számos ikonikus darabot foglal magába, pl. mind a mai napig gyártják az 1930-as keltezésű Vanity Fair foteljüket. A cég a kézműves tradíciók mellett kiemelt hangsúlyt fektet a kutatásra, melynek egyik eredménye az exkluzív Pelle Frau® bőr. A legújabb design darabok gyártása során a bőr mellett az alumínium, a különféle kompozitok, az MDF, a titánium és a karbonszál is megjelentek a cég kínálatában – ám a kézi megmunkálás szenvedélye elmaradhatatlan…

Wittmann Möbelwerkstätten

A Wittmann osztrák bútorgyár magas minőségű termékei a világ több mint 50 országában kaphatóak.

Az 1896-ban eredetileg szíjgyártóként alapított vállalkozás négy generáció óta ugyanazon család tulajdonában van. A Wittmann-kultúra alapvető fontosságú elemei a minőség-tudatosság és a hagyományos kézműves gyártás. A bútorgyártás az 1950-es években kezdődött számos elismert építész közreműködésével. Ma már a Wittmann világhírű tervezőkkel és Ausztria kreatívjainak következő generációjával dolgozik. Célja még a híres osztrák építészek és tervezők által megálmodott bútorok újraértelmezése is, akiknek munkája mára sem vesztett semmit jelentőségéből. Ennek az osztrák dizájn-kultúra iránt mutatott soha meg nem szűnő elismerésnek a gyümölcsei a „Recreation Josef Hoffmann” és a „Re-Edition Friedrich Kiesler” programok.

A cég filozófiájának alapját a fenntarthatóság és a tartósság alkotják. A fenntarthatóság és a források ésszerű felhasználása iránti elkötelezettséget jól reprezentálja a Wittmann azon döntése, hogy a kézműves munka legmagasabb követelményei szerint kézzel készített bútorok gyártását a cég az Etsdorfban található műhelyben folytatta.

A Wittmann évtizedes tapasztalattal rendelkezik a prémium minőségű ágyak és matracok gyártásában, valamint újraírta a pihentető éjszakai pihenésről alkotott elképzeléseket is. A cég a dizájnelemek és a felhasznált anyagok precíz együttes használatát folyamatosan újraértékeli, újragondolja és újraalakítja, hogy azok híven tükrözzék az idővel változó igényeket.

Az egyes darabok kivételesen hosszú élettartama során minden egyes Wittman alkotás valóban egyedi bútorként kel életre.