Warning: Undefined variable $_include_top in /var/www/internibudapest.hu/html/main.php on line 541
étkező

étkezők

Lema

Erőteljes kézműves hagyományok és kimagasló gyártmányminőség jellemzi az olasz Lema gyár termékeit. A Meroni család által 1970-ben alapított, több mint négy évtizedes múltra visszatekintő cég minden egyes darabját az odafigyelés jellemzi – a kezdeti tervezési fázistól – a cég szorosan együttműködik designereivel – a gyártás befejező szakaszáig. Ez a fajta gyártói szemlélet eredményezi a minőségi termékpalettát. A cég filozófiája a kényelemről, az ún. slow livingről szól, melynek kulcsa a harmonikus tér – a pihenésre és kikapcsolódásra szánt helyiségben lágy árnyalatokkal, a közösségi terekben erőteljesebb koloritokkal színezve. A Lema nevéhez kötődik az első teherbíró falpanel rendszer, vagy az egyéni igényekhez szabott, egyedi gardrób, híven tükrözve a cég ügyfélközpontú gondolkodásmódját.

Poltrona Frau

A ‘Made in Italy’ tömörülés egyik vezető márkája az 1912-ben alapított Poltrona Frau gyár, melynek neve születése pillanatában egybeforrt a minőséggel és a designnal, az ülőbútorgyártás területén. A Frau név, németes hangzása ellenére, az alapító, a szardíniai születésű Renzo Frau családneve. A Poltorna Frau legendás bőrkollekciója számos ikonikus darabot foglal magába, pl. mind a mai napig gyártják az 1930-as keltezésű Vanity Fair foteljüket. A cég a kézműves tradíciók mellett kiemelt hangsúlyt fektet a kutatásra, melynek egyik eredménye az exkluzív Pelle Frau® bőr. A legújabb design darabok gyártása során a bőr mellett az alumínium, a különféle kompozitok, az MDF, a titánium és a karbonszál is megjelentek a cég kínálatában – ám a kézi megmunkálás szenvedélye elmaradhatatlan…

Porada

Minden a fa szeretetéből születik. A tömör fa, azok kezei által megmunkálva, akik tudják, hogyan születik egy egyszerű farönkből műalkotás. A PORADA darabok ebből a szenvedélyből eredeztethetők. A PORADA gyárat 1968-ban alapította Luigi Allievi azzal a céllal, hogy a székek gyártására szakosodott 1948 óta működő céget, kibővítse további szortimenttel. A cég hitvallásának alapja a professzionális és minőségi famegmunkálás, melynek eredménye egy kiváló designtermék. A PORADA elegáns, különleges megjelenésű darabjaiban egyensúlyra talál a forma és a funkció. A PORADA széles és változatos kollekciójának minden darabja a kortárs design egy jeles képviselőjének terve alapján valósul meg.

La Palma

A Lapalma sikere az egyszerű, hétköznapi, minőségi munkában rejlik. A gyár története mellőz minden régmúltban gyökerező, fénylő „siker sztorit”. A kemény munka szenvedélye, a tiszta vonalak és a tökéletes funkcionalizmus viszi előre a gyártást. Az elmúlt 3 évtizedben a gyár folyamatosan bizonyította tehetségét a technikai hozzáértés terén. Virtuóz kombinációban használja a fát, a fémet, a bőrt és a szövetet tiszta, lendületes vonalú időtlen bútoraiban. Ez évben a Lapalma csatlakozott a 100% Italian Design mozgalomhoz, hogy még inkább tudatosítsa ügyfeleiben az olasz kézimunka, a minőség iránti vágy és a meghatározó piaci szerep fontosságát. A kollekció darabjai egyformán helytállnak az otthon, az iroda és vendéglátás tereiben. Egyértelmű, tiszta formaviláguknak köszönhetően bármely stílussal tökéletes harmóniát alkothatnak.

Knoll

Knoll a modern klasszikus.

Modelljei olyan elképzelések, melyek kiállják az idő próbáját kortárs terekben is.

A kollekció egy olyan lakossági „bútortár”, mely megingathatatlanul tükrözi a forma és a használhatóság együttes eszméjét. A Knoll a valódi otthon megjelenését és érzését definiálja: szobáról-szobára egy megkülönböztetett komfort élménye tiszta, átlátható terekben.
A lakossági vonal mellett világviszonylatban a modern irodai belső terek egyik legfőbb szereplője: képes az otthoni dolgozószoba nyugodt, kiegyensúlyozott légkörét átültetni a munkatérbe, ahol az egyén a munkát nem csupán elvégzi, de élvezi.
Az 1938-ban alapított gyár mára az egész világon elismert vezető design szerepet mondhatja magának.

A gyár hitvallása: „a jó design jó üzlet”. Klasszikus modernista és különleges kortárs lakossági bútorai állandó és változatlan sikerrel szerepelnek világszerte a kereskedelemben. Ennek jeleként több mint 40 modellje állandó darabja New York-i művészeti múzeum designkollekciójának.
Határkő volt a gyár történetében az elismert kortárs építészekkel való szoros együttműködés. Úgy, mint Ludwig Mies van der Rohe, Eero Saarinen, Harry Bertoia, Warren Platner, Frank Gehry munkássága, mely a XX. század számos átütő modelljét eredményezte.
Világszerte ismert példa: 1929-ben Mies van der Rohe egyedülálló koncepció alapján tervezte meg a Barcelona széket, mely a Barcelona-ban megrendezett német pavilon szerves alkotóeleme volt. A szék a régi és az új szintézise: az otthoni kényelemi funkció keveredik egy vibráló újszerűséggel. Nyolc évtizeddel később a legismertebb klasszikus design ikonok egyike.

A Knoll design-úttörő szerepe, ahogy a múltban, napjainkban is éppoly maghatározó. Évenként bővítik meglévő kollekcióikat további elemekkel, és továbbra is nyitottak a világ aktuális tehetségei felé, mint Maya Lin, Ross Lovegrove, Peter Shelton vagy Lee Mindel

Wittmann Möbelwerkstätten

A Wittmann osztrák bútorgyár magas minőségű termékei a világ több mint 50 országában kaphatóak.

Az 1896-ban eredetileg szíjgyártóként alapított vállalkozás négy generáció óta ugyanazon család tulajdonában van. A Wittmann-kultúra alapvető fontosságú elemei a minőség-tudatosság és a hagyományos kézműves gyártás. A bútorgyártás az 1950-es években kezdődött számos elismert építész közreműködésével. Ma már a Wittmann világhírű tervezőkkel és Ausztria kreatívjainak következő generációjával dolgozik. Célja még a híres osztrák építészek és tervezők által megálmodott bútorok újraértelmezése is, akiknek munkája mára sem vesztett semmit jelentőségéből. Ennek az osztrák dizájn-kultúra iránt mutatott soha meg nem szűnő elismerésnek a gyümölcsei a „Recreation Josef Hoffmann” és a „Re-Edition Friedrich Kiesler” programok.

A cég filozófiájának alapját a fenntarthatóság és a tartósság alkotják. A fenntarthatóság és a források ésszerű felhasználása iránti elkötelezettséget jól reprezentálja a Wittmann azon döntése, hogy a kézműves munka legmagasabb követelményei szerint kézzel készített bútorok gyártását a cég az Etsdorfban található műhelyben folytatta.

A Wittmann évtizedes tapasztalattal rendelkezik a prémium minőségű ágyak és matracok gyártásában, valamint újraírta a pihentető éjszakai pihenésről alkotott elképzeléseket is. A cég a dizájnelemek és a felhasznált anyagok precíz együttes használatát folyamatosan újraértékeli, újragondolja és újraalakítja, hogy azok híven tükrözzék az idővel változó igényeket.

Az egyes darabok kivételesen hosszú élettartama során minden egyes Wittman alkotás valóban egyedi bútorként kel életre.